Aangepast dashboard

Het Aangepaste Dashboard biedt een krachtig en intuïtief hulpmiddel om een overzicht van de recente transacties voor uw sitereferentie(s) te bekijken, zodat u de weergegeven grafieken en cijfers kunt kiezen en kunt reorganiseren door ze te verslepen en neer te zetten.

Vereiste gebruikersrollen

Basic user, Developer 2, Site admin, Site user, Site user 2, Transaction admin, Transaction admin 2, View only transactions, View only transactions 2, "View only transactions, fees and merchant statements".

Toegang

De "Dashboard"-pagina wordt getoond bij het aanmelden (u kunt op elk moment terugkeren naar deze pagina door in de zijbalk op "Dashboard" te klikken. Aangepast Dashboard is de eerste weergave die u krijgt wanneer u naar uw "Dashboard" gaat. U kunt deze weergave echter steeds oproepen door in het keuzemenu rechts bovenaan "Aangepast Dashboard" te selecteren.

Functies

De interface is uiterst flexibel en biedt de volgende functies:

• Panelen toevoegen om extra gegevens weer te geven of panelen verwijderen die u niet meer gebruikt.
  • Panelen reorganiseren door ze te verslepen en elders op de pagina neer te zetten. Zo kunt u de lay-out naar wens personaliseren.
  • Diverse weergaven toevoegen en snel schakelen tussen de weergaven door op de tabbladen bovenaan de pagina te klikken.
  • De mobiele weergave activeren voor meer leesgemak op mobiele toestellen.

Hoe nieuwe aanpasbare dashboards te activeren

We beginnen met de uitrol van ons nieuwe aanpasbare dashboard.
Klik hier voor instructies over hoe u dit kunt inschakelen.

Site wijzigen

U kunt de sitereferentie waarvoor de grafieken worden weergegeven eenvoudig wijzigen door op het vak Sitereferentie bovenaan het Aangepaste Dashboard te klikken en een of meer van uw sitereferenties te selecteren. Klik vervolgens op "Locatie wijzigen".

Tabbladen beheren

Standaard zal uw Aangepaste Dashboard één tabblad hebben, met de naam "Wekelijks". De gegevens weergegeven in dit overzicht zijn aanpasbaar (desgewenst kunt u zelfs de naam van het tabblad wijzigen). Als u een bijkomende weergave wilt creëren, klikt u op het pictogram "+" naast het tabblad. U kunt dan de grafieken kiezen die u op het tabblad wilt weergeven.

Ook kunt u de tabbladen reorganiseren door erop te klikken en ze naar de gewenste positie te slepen. Het eerste tabblad aan de linkerzijde is altijd de eerste weergave bij het laden van de pagina.

U kunt acties uitvoeren op tabbladen door eerst op het gewenste tabblad te klikken om het te selecteren en vervolgens op het pictogram   te klikken om een lijst met opties te bekijken.

• Panelen toevoegen - Deze functie geeft een commando weer waarmee u nieuwe gegevenspanelen kunt toevoegen aan de geselecteerde weergave (schema's, grafieken en andere gegevens).
  • Resetten - Met deze functie stelt u het Aangepaste Dashboard terug naar de standaardlay-out en elimineert u alle gepersonaliseerde weergaven en bijkomende tabbladen.
  • Het pictogram     zal de weergegeven panelen reorganiseren in een lay-out met enkele kolom, die zich perfect leent voor mobiele toestellen. Door opnieuw op dit pictogram te klikken, keert u terug naar de normale lay-out.
  • Lay-out wijzigen - Met deze functie kunt u panelen vergrendelen in het geselecteerde tabblad en in een kolomweergave, zodat het eenvoudiger is om uw panelen te reorganiseren en uit te lijnen. Standaard is deze functie ingesteld op "Free-form" maar dit kan worden gewijzigd in om het even welke waarde tussen 1 en 8 kolommen. (Opmerking: Deze wijziging heeft enkel betrekking op het tabblad dat u aan het beheren bent. De andere tabbladen behouden hun lay-outinstellingen).
  • Tabblad hernoemen - U kunt het tabblad een meer geschikte naam gegeven.
  • Tabblad verwijderen - Tabbladen die u niet meer nodig hebt, kunt u verwijderen.

Panelen

Panelen toevoegen

Het Aangepaste Dashboard geeft gegevens over de geselecteerde sitereferentie(s) weer met behulp van individuele panelen die u naar wens kunt toevoegen, verwijderen, reorganiseren en configureren. De panelen kunnen nuttige gegevens weergeven, zoals statistieken, schema's en grafieken.

Om panelen toe te voegen, klikt u op het pictogramo   naast het tabblad en vervolgens op "Panelen toevoegen". U krijgt dan een lijst met alle ondersteunde panelen, inclusief een beschrijving van hoe ze werken.

Om enkel de panelen weer te geven die u zoekt, kunt u de lijst filteren door een zoekterm in te voeren in het vak "Zoeken" links bovenaan. U kunt de panelen in de zoekresultaten ook sorteren met behulp van het keuzemenu 'Sorteren op' rechts bovenaan.

Om een paneel toe te voegen, klikt u op de groene toets "Toevoegen". Panelen die u reeds hebt toegevoegd, worden weergegeven met het label "Toegevoegd". Klik op "Gedaan" rechts onderaan om uw wijzigingen op te slaan. De weergave wordt dan opnieuw geladen om alle toegevoegde panelen weer te geven.

Panelen beheren

U kunt de panelen reorganiseren door erop te klikken en ze naar de gewenste positie te slepen. Elk paneel heeft rechts bovenaan het pictogram  . Klik erop om de mogelijke opties weer te geven.

• Bewerken - Met deze functie kunt u de werking van het geselecteerde paneel aanpassen. Doorgaans omvat deze functie opties om het tijdsframe te wijzigen dat wordt gebruikt om de gegevens weer te geven (bv. Wekelijks, Maandelijks). Klik steeds op "Gedaan" om uw wijzigingen op te slaan of op het kruisje rechts bovenaan om te annuleren.
  • Hernoemen - Stelt u in staat om uw eigen naam, die bovenaan het paneel wordt weergegeven, te wijzigen.
  • Verwijderen - Panelen die u niet meer nodig hebt, kunt u verwijderen. (U kunt ze ook op elk moment weer toevoegen door op het pictogram   op het geselecteerde tabblad te klikken en vervolgens "Panelen toevoegen" te selecteren).